top of page
Bakje.png

Duurzame snackbakjes

In 2023 heb je vast gemerkt dat de regels rondom wegwerpplastics verder zijn aangescherpt. Dit roept veel vragen op: wat mag nu wel en wat niet? En wat betekent dit voor jouw bedrijf? Op deze pagina zetten wij de regels én onze innovatieve oplossingen voor je op een rij.

Over SUP's en wat dit voor jou betekent

De overheid wil zwerfafval aanpakken en heeft al diverse maatregelen genomen om het gebruik van single use plastics (SUP’s) terug te dringen. Per 1 januari 2024 geldt een verbod op plastic wegwerpbekers en -bakjes bij consumptie ter plaatse. Dit geldt dus niet voor afhalen en bezorging aan huis. Omdat de maatregelen praktisch niet uitvoerbaar zijn, heeft de overheid in december 2023 besloten om de handhaving van de SUP-regeling voorlopig op te schorten en het nieuwe kabinet de maatregelen en het beleid opnieuw te laten beoordelen.

Bak het op
Nedupack Productie 8375.jpg

Meulendijks Verpakkingen

Onze experts blijven intussen actief bezig met het ontwikkelen van innovatieve, milieuvriendelijke en duurzame oplossingen bij Meulendijks Verpakkingen. Als toonaangevende fabrikant van kunststof food disposables voor de horeca en food-branche vinden wij namelijk ook dat het anders moet en kan. Wij zijn onderdeel van New Packaging Group, een organisatie die verspilling binnen de industrie tegengaat en zich inzet om huidige afvalstromen te reduceren, hergebruiken of efficiënt te recyclen.

logo 2.png

Onze innovatieve oplossingen:
Biologisch Composteerbare bakjes

Ontdek nu onze Biologisch Composteerbare bakjes, al gemaakt van 50% organisch materiaal. En houd ons in de gaten, want in 2024 introduceren we A-bakjes van 100% organisch materiaal. Volledig composteerbaar! Deze bakjes worden gemaakt van organisch restmateriaal, zodat hiervoor niet geteeld hoeft te worden. Net als altijd zijn onze bakjes stapelbaar, stevig, licht, hygiënisch en veilig.

Zwart bakje.png
Nedupack Machine met mensen 4021.jpg

Maak kennis met onze duurzame verpakkingsoplossingen

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag hier een demo-pack aan of neem contact op met onze specialisten.

Bij New Packaging Group en Meulendijks Verpakkingen geloven we in samenwerking voor een duurzamere toekomst. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst voor jouw bedrijf!

bottom of page